Βιογραφικό

Σπουδές και Προυπηρεσία

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Κλινική και Γενετική Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Jean Jaurès στην Τουλούζη, στην Κλινική Ψυχολογία και την Εφαρμοσμένη Ψυχανάλυση.

Η Εκπαίδευση στην Κλινική Ψυχολογία πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική «Colombiere», της Ιατρικής Σχολής του Montpellier , στο Κέντρο Αποκατάστασης Χρόνιων Ψυχικά Πασχόντων U.N.A.F.A.M. του Montpellier και στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών. Όταν γύρισα στην Ελλάδα  συμμετείχα στο πενταετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας της Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής, στο Αιγινήτιο Νοσοκομείο.

Είμαι Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας από το Ερευνητικό Κέντρο CERPP του Πανεπιστημίου Jean Jaurès, της Τουλούζης. Εργάζομαι ιδιωτικά στην Αθήνα ως Κλινικός Ψυχολόγος και Παιδοψυχολόγος & Mental Toughness Coach για παίκτες ποδοσφαίρου.

Αρθρογράφησα σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά ξεχωρίζει η πενταετής συνεργασία μου με την Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στη στήλη «Τα Ψυχολογικά μου» του ένθετου Ε-Ιατρικά. Έχουν δημοσιευτεί επίσης πάνω από 2.000 άρθρα μου σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά που αφορούν την αντιμετώπιση της Κατάθλιψης, του Άγχους, των Προβλημάτων στις Σχέσεις.

Έχω δώσει Σεμινάρια σε Δήμους, Γυμνάσια και Λύκεια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέμα την Εφηβεία, τις σχέσεις γονέων – εφήβων.  Επίσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ψυχολογίας, σε σχολές Ψυχολογίας, Ψυχολογικά Κέντρα και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς. Το 2004 εκδόθηκε το βιβλίο μου «Εφηβεία, η Ηλικία της Επανάστασης» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Έχω συμμετάσχει ως συνεργάτης και σύμβουλος σε περισσότερες από 80 τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές εκπομπές στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας ΕΡΤ, MEGA, ALPHA, ANT1, STAR. Μεταξύ αυτών και η συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER στην καθημερινή εκπομπή «Κοιτάζω Μπροστά» ως σύμβουλος σε θέματα Ψυχολογίας. To 2005 ανέβηκε στο θέατρο «Σημείο» το θεατρικό έργο μου «Οικογενειακή Υπόθεση» με την ομάδα «Prima Vista» σε σκηνοθεσία και σκηνική επιμέλεια Γεράσιμου Δεστούνη. Συνεργάστηκα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι στο Μουσικό Show του Γιώργου Θεοφάνους Junior Music Stars.

 

Έχω πιστοποίηση από την European Federation Of Psychologists Associations (EFPA). Είμαι, μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολόγων APA, μέλος της Διεθνούς Συλλόγου της Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας IACP και  μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ΣΕΨ.

Στα 30 χρόνια που εξασκώ το επάγγελμα μου έχω δει πάνω από 8.000 άτομα  από όλα τα κοινωνικά στρώματα σε  όλο των φάσμα των ψυχολογικών προβλημάτων και νόσων. Η Γνωσιακή θεραπεία που χρησιμοποιώ, η συμβουλευτική και η εικονική θεραπεία (virtual Reality Therapy) είχαν επιτυχή αποτελέσματα σε όσους επέμειναν,  ήθελαν ισορροπία, λειτουργικότητα, αυτογνωσία  και ευ ζην  στη ζωή τους.

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το